Meubels: Klassiek t.o.v. Modern en Nieuw t.o.v. Oud

Welke meubels vindt je mooi? Is een verhaal achter je meubel belangrijk?

Je hebt een nieuw huis en wilt meubels aanschaffen. Wat ga je kiezen?  Een strakke moderne inrichting, Vintage of zou je voor een klassiek interieur durven gaan.

Mijn smaak veranderde na een cursus stijlleer.

Ik ben zelf niet meer de jongste en in mijn jonge jaren kon het gewoon niet modern genoeg zijn. Het meubel vak boeide me enorm en het was de opmaat naar een aantal cursussen zoals cursus hout en cursus stijlleer.

Hout speelt altijd een belangrijke rol in huis. Denk aan vloeren, maar ook meubels, ramen en kozijnen. Hout bepaalt maar al te vaak de kwaliteit. Er zijn zoveel mooie houtsoorten met elk hun karakteristieke eigenschappen.  Laat ik me beperken tot Eiken en noten.  Deze houtsoorten vindt je vaak terug in oude meubels. Van belang is de zaagwijze omdat deze de houtnerf méér of juist minder laat zien. In oude noten meubels zie je vaak inlegwerk, iets wat tegenwoordig niet meer te betalen is.

Stijlleer

Het volgen van de cursus stijlleer verrijkte mijn smaak enorm. Je weet immers uit welke periode een bepaalde pootvorm dateert en hoe men er aan gekomen is.  Een oud meubel gaat plots een verhaal vertellen, niet alleen over de periode, maar ook hoe stijlen overgewaaid zijn uit andere landen. Dat kan bijzonder boeiend zijn. Je bekijkt een meubel plots door heel andere ogen.

Klassiek en modern combineren

De tijd van een volledig klassiek interieur met oude meubels lijkt voorbij.  Tegenwoordig mag strak modern gecombineerd worden met klassieke stijlen. Je ziet ook vaak dat oude meubels na een krijtverf behandeling plots helemaal trendy worden en de Vintage trend is geboren. Daar komt nog bij dat oude zitmeubelen niet aan de huidige eisen voldoen omdat we langer geworden zijn. Kijk ook eens op http://interieur-lifestyle.jouwpagina.nl en algemene.neveralone.nl

Conclusie

Het combineren van moderne stijlen met klassieke meubels gaat heel mooi samen.  Het kan een verrijking van je interieur zijn.