Veilig online shoppen doe je altijd zo!!

Waar let je op als je online een aankoop doet? Veilig online shoppen is heel belangrijk.
Veilig online shoppen
Tegenwoordig worden heel veel van de aankopen online gedaan, wat niet gek is als je je bedenkt dat iedereen een druk leven heeft. Erg handig want dan kun je ’s avonds op je gemak op zoek gaan naar de spulletjes die je nodig hebt.

Veilig online kunnen shoppen? Waar moet de website aan voldoen

Webwinkel keurmerken.
Kijk op de webshop of het een keurmerk heeft, bijvoorbeeld Thuiswinkel Waarborg of Stichting Webshop Keurmerk. Door alleen maar een keurmerk op de webshop te zetten terwijl de webshop het keurmerk helemaal niet heeft verdiend is vaak een middel die oplichters gebruiken. Webwinkels die aangesloten zijn bij Thuiswinkelwaarborg voldoen aan strenge eisen. Als je het niet helemaal vertrouwd kan je altijd nog naar de website van het keurmerk gaan en nagaan of die webshop het echte keurmerk heeft.
Overzichtelijk bestelproces.
Het is duidelijk wat je bestelt voordat je een aankoopverplichting aangaat. Nog de kans krijgen om het te corrigeren vind ik ook erg belangrijk.
Beveiligen van persoonsgegevens
Veiligheid vind ik ook een belangrijk item. Zeker als het om de persoonsgegevens van de klanten gaat.
De veiligheid is natuurlijk altijd een momentopname maar thuiswinkelwaarborg helpt de leden om hun webwinkels veilig te maken.

Service bij veilig online shoppen

Gebruikt de webshop een mailadres of chatsysteem of telefonisch contact? Hier let ik altijd op. Bij een beperkte mogelijkheid klopt er misschien iets niet. De webshop moet altijd te bereiken zijn. Als je er zelf even niet uitkomt tijdens het bestellen en je hulp nodig hebt moet de webshop bereikbaar zijn om je vragen te beantwoorden. Ik vind het erg makkelijk om producten online te bestellen. Je ziet een duidelijk overzicht van alle producten in een categorie. Ik kies altijd voor de wat betrouwbare winkels. Zeker als het bijvoorbeeld om raambekleding op maat gaat of dure parfums.
Mijn tips:
Veilig online shoppen
Even checken of het een betrouwbare webshop is. Zoek naar de mogelijkheden om contact op te nemen. Kijk of je ook vooraf iets kunt aanvragen, bijv. om thuis even te kijken of de geur of kleur van een product je bevalt en ga daarna gewoon lekker veilig online shoppen!